Advocaat-medewerker (Ca 5) Commercial Contracts (vacature gesloten) – Amsterdam

Introductie

Uitdagende positie voor creatief denkend advocaat (circa 5 jaar ervaring) op zoek naar eigen verantwoordelijkheid, die op contracting gebied op hoog niveau echt juridisch maatwerk wil leveren aan de toekomstgerichte cliënten.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, Luxemburg, New York en Rotterdam. Met meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is het een van de grotere onafhankelijke advocatenkantoren in de Benelux. Het kantoor staat voor uitmuntende juridische kwaliteit en inventiviteit. Sterk in het doorgronden van nieuwe en complexe situaties en vinden daar goede oplossingen voor. Deze werkwijze vertaalt zich in toegevoegde waarde voor cliënten en langdurige business partnerships.

Voor de ICT sectie in Amsterdam – 8 advocaten – komen wij graag in contact met een doortastende advocaat op zoek naar een juridisch uitdagende positie.

Functie

De gedreven advocaten van de ICT sectie houden zich bezig met alle (juridische) aspecten van ICT. Bij uitstek een vakgebied waarbij nieuwe ontwikkelingen nieuwe juridische vragen op kunnen roepen, wat geregeld creatief juridisch vakwerk vraagt. Het team levert dan ook maatwerk op hoog niveau aan toekomstgerichte cliënten.

Een belangrijk deel van het werk bestaat uit het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van en procederen over ICT- contracten zoals op het gebied van software ontwikkeling, licentiëring, onderhoud en ondersteuning bij outsourcing en hosting, ontwikkelingen in de cloud, van apps en in e-commerce. Alsmede meer algemene overeenkomsten, zoals algemene voorwaarden en agentuur-,distributie- en franchise-overeenkomsten. Maar ook advieswerk en procederen, bijvoorbeeld met betrekking tot grote automatiseringen, vallen onder de werkzaamheden. Het team is ook regelmatig betrokken bij toonaangevende fusies en overnames.

Functie eisen

• De ideale kandidaat beschikt over circa 5 jaar werkervaring als advocaat (of bedrijfsjurist) en heeft gedegen kennis van en ervaring met verbintenissenrecht en commerciële contracten in combinatie met een affiniteit met technologie/ICT.
• Scherp analytisch vermogen, sociaal vaardig en flexibel. Nieuwsgierig naar het onbekende met name op innovatief technologisch gebied.
• Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.

Aanbod

• Veel eigen verantwoordelijkheid en meteen meedraaien in een team dat op contracting gebied op hoog niveau echt juridisch maatwerk levert.
• Werken voor multinationals, maar ook voor innovatieve start-ups: technologisch gerichte bedrijven die toekomstgericht denken.
• Verder opgeleid worden op jouw vakgebied bij een groot vooraanstaand kantoor met een uitstekende (internationale) reputatie. Een professionele omgeving met een informele werksfeer.
• Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen

Meer informatie over deze positie? Neem contact op met mr. Inèz den Nijs, te bereiken op het nummer
06 26 40 62 41 of mail naar idennijs@hddn.nl.

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Reageer direct klik op “Solliciteren” en laat je CV achter op onze vacaturesite.